"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

vineri, 25 noiembrie 2011

Una dintre plăcerile mele

Suntem aproape în Decembrie. Uhh... nici nu ştiu când a trecut luna asta. Timpul parcă trece mai repede când ai activitate, şi pe deasupra eşti binedispus. Ei bine, a trecut puţină vreme de când am dăruit ceva, dar asta nu mă opreşte să mă gândesc în continuare la cadourile pe care le-aş face celor dragi.
Şi cum vin sărbătorile, de unde să aleg nişte cadouri de Crăciun? Hmm... am câteva magazine mai răsărite prin  oraş, însă uneori nu găsesc nimic care să-mi placă. Da' nimic. Uneori e nevoie să aleg un lucru dintr-un magazin din centru, şi altul din mall-ul care se află la capătul oraşului. Aşa cum se mai întâmplă, atunci când am la dispoziţie bani, nu am în schimb suficient timp pentru umblat prin oraş. E "minunat" să alergi după cadouri la ore de vârf. Trafic. Şoferi care se înjură. Zgomot. Înghesuială. Oameni. Prea mulţi oameni. Şi atunci... ce fac? Păi... aştept o altă zi, mai liberă, dar asta cu riscul de a fi dezamăgit de lipsa obiectului pe care voiam să-l  cumpăr. Sau...

În unele privinţe am răbdare. Însă când e vorba de cadouri, mi se pare magic să aleg un cadou atunci când "mi s-a pus pata" :). Momentul ăla e încărcat cu o energie unică. Poţi să vii cu o privire din aia fixă, şi să-mi spui că nu-s practic, că mai bine am grijă de mine, că eu contez şi să-i las pe alţii, etc... N-ai să reuşeşti să-mi schimbi felul de a fi. Cel puţin, nu în privinţa asta.
Da... şi ce dacă-mi sar banii din buzunar? Toată treaba e să-i am. Pentru mine e o bucurie să fac apropiaţilor cadouri. E mai mult decât o simplă bucurie, e fericire. Chiar mai mare decât cea pe care o am atunci când primesc ceva în dar.

Cum vorbeam de timp şi umblat... dacă n-am timp să cutreier oraşul în lung şi-n lat, la orele în care sunt deschise magazinele, pot să umblu în schimp pe net.
Şi cum îmi plac magazinele pline de bunătăţuri, cel la care m-aş opri e Borealy, pe care l-am mai vizitat în trecut.

Ei... nu petrec eu foarte mult timp cu familia, dar asta nu înseamnă că nu mă gândesc la mama şi la una dintre  mătuşile care m-au suportat când eram mic şi năbădăios.
Mamei (care bea cafea în fiecare zi.) ştiu sigur că i-ar prinde bine un set Villeroy&Boch din porţelan alb, pentru că-i place vesela în culori deschise, spre deosebire de mine.
 
Şi pentru o cafea care să iasă cu adevărat bine, ar avea nevoie şi de un set Enchanted coffee. Genul de fierbător care face o cafea de-ţi stă pulsul, dar care e bună de tot.



Lângă ele, zic eu c-ar merge şi un ceai Dammann 1925, pentru vizite speciale.


Iar mătuşii mele i-aş alege un Cadou eşarfa şi portofel Rouge, pentru că obişnuieşte să poarte roşu, şi pentru că tot îi plac dulciurile, un Coş Crăciun Merci Santa :P.






         









Bun, am ales cadouri pentru rudele de sânge, acum e rândul celor pe  care îi numesc prieteni, şi care-mi sunt foarte dragi.






Pentru că este un om de o eleganţă naturală, cel mai vechi prieten al meu merită un Portcard Brown Slim by Pal Zileri, împreună cu o Cutie Vin Ustensile şi Şah Crăciun Lux, în amintirea anilor frumoşi, când jucam şah :). Şi pentru că acum locuieşte în Bucureşti, i-aş dărui şi o carte în ediţie limitată care este realizată manual, numită "Bucureştii vechi - în date şi imagini"


 


Iar unei dragi prietene, căreia îi plac combinaţiile de roşu şi negru, i-aş alege un set  Christmas Tea Royal,
un Set Bar Vin Lady...


... şi o casetă elegantă, în care să-şi ţină frumoasele accesorii.
Partea bună e că le cunosc gusturile, câtuşi de puţin :). Asta înseamnă că le-ar face plăcere cadourile, şi în plus, n-aş fi singurul care ar zâmbi din inimă de sărbători :). 

Postare scrisă pentru etapa 26 SuperBlog 2011

6 comentarii:

  1. Frumos,frumos:) Parca simt aroma Craciunului! De acord cu cadourile, si eu urasc aglomeratia de sarbatori, iar bucuria de a oferi este una dintre cele mai mari bucurii:)

    RăspundețiȘtergere
  2. ... Craciun cu aroma de ceai fierbinte, ciocolata, si vin fiert, pentru mine, va rog :)). Si tutun! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti foarte generos in perioada sarbatorilor. :) Eu m-am indragostit de setul Christmas Tea Royal, e tare reusit. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Bani sa am, @Nice... ca dupa aia :P... sa vezi ce trasnai fac :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as vrea sa scrii o postare despre Craciun si cadouri - care sa nu fie legata de acest concurs (la care desigur ca-ti doresc succes dar.....simt o schimbare de stil)

    RăspundețiȘtergere
  6. ... o s-o fac si pe asta, @hapi :). Chiar daca scriu pentru concurs (ceea ce imi limiteaza miscarile/alegerile de cadouri)... incerc sa pastrez o nota personala (culori, forme, stil, obiecte, cat de folositoare sunt, bla bla :P)

    RăspundețiȘtergere