"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

duminică, 5 mai 2013

De după...

... daca mă-ntrebați pe mine, n-o înviat nimeni.
Mai simplu de atât nici că se poate spune... ei bine, nu vine să ne salveze nimeni pentru că suntem tâmpiți și ne repetăm greșelile mii de ani, transformând asta într-o istorie lungă și sângeroasă; ăsta nu-i nici măcar Titanicul cu un amărât de supraviețuitor, și fie vorba între noi... nu ne-aruncă nimeni vreun colac cosmic în căpățână ca să ne eleveze. Nu ne ia nimeni "păcatele", suntem responsabili pentru ce gândim și facem, noi suntem apa și chiar dacă e greu de crezut... tot noi suntem nenorocitul colac de salvare. Plutim sau ne ducem la fund, ne ridicăm deasupra propriilor limite morale/spirituale sau cădem în propriile hăuri, toată treaba ține de alegerile pe care le facem.


 
Oricât de frumos sau înălțător ar părea ritualul sarbătorit cu ouă, cozonac și vin roșu,  realitatea-i că nu vă dă nimeni "lumină", o aveți deja în voi, aveți puterea de a străluci precum niște sori, de aia n-ar trebui să vă rezumați la a reflecta lumina altora precum niște amărâte de luni mici, reci... și cenușii. Iar dacă vreți liniște în suflet, faceți meditație - budhistă sau de care vreți voi (poate fi și la matematica, dacă asta ajută, e treaba voastră); în aceeași idee - dacă vreți liniște, fiți corecți cu cei din jurul vostru, există o roată pe care o învârtim noi înșine, până la urmă ideea e: ce semeni, aia culegi.
Dacă vreți să fiți "mai buni", făceți-o tot timpul, nu doar de sărbători; iar dacă e s-aveți nevoie de putere interioară, găsiți-vă 'soarele din piept'. Săpați în fântâna și în mina aia interioară cât trăiți, pe lângă "mâl" și "gaze toxice" o să găsiți niște lucruri faine de tot. Dacă vreți să dați un exemplu pozitiv - găsiți curajul de a crede în puterea exemplului personal, spunând celui de lângă voi - simplu, frumos și cu bunătate "băi, dacă pot eu, poți și tu, hai că se poate".

Alegeți-vă rolul.
Străluciți sau doar... reflectați?







4 comentarii:

  1. hm.. fain!...

    totusi nu poti straluci de la inceput, întâi trebuiesc iniţiate reacţiile interioare, alea care dau lumină, ceea ce nu e complicat, dar nici uşor... important rămane totuşi sa ajungi să strălucesti in felul tau!..

    RăspundețiȘtergere
  2. @Luke - bine ai venit pe "acrossthestars"
    Eu unul cred ca toti oamenii (sau ma rog... majoritatea) au lumina in ei.
    Problema nu-i atat de existenta a ei, ci de indrazneala de a o scoate la suprafata, de acea incapatanare a cautarilor, ca sa spun asa, atunci cand oamenii n-o mai vad si cred ca au pierdut-o

    RăspundețiȘtergere
  3. helău şi ţie!.. :)

    da, aşa e... eu mă gândeam şi la faptul că e important ca de mici să ne învăţăm copiii cum să caute în mintea lor, apoi vor trebui să se descurce, inclusiv să aibă acea îndrăzneală şi încăpăţânare de care zici tu

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm
    ... bine ca n-am kinderi
    Aparent as avea ce sa invat un copil, insa pe masura ce cunosc mai multe... imi dau seama cat de putine stiu...

    RăspundețiȘtergere