"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

duminică, 22 mai 2011

Preludiu vs sex

Sex. Mmmmhm. Dadaa. Mai devreme, sau mai târziu, fie că realizează, sau nu, oamenii au nevoie de intimitate. Pentru mulţi, simplu e bine, iar doi e numărul perfect. O... topire colorată - a egoului într-un alt ego, care creează un mic univers, parfumat... intoxicant, în care stele se nasc şi mor, cu o rapiditate terifiantă.
Ei, toate ar fi bune şi frumoase, dacă nu s-ar sări direct la/pe cireaşă, fără a se gusta tortul. Pentru că şi una, şi cealaltă, sunt făcute... de aceiaşi "cofetari".




Cu cât un bucătar se grăbeşte mai mult, cu atât mai prost îi iese lucrul pe care doreşte să-l facă. Mai la o bere, mai la o ţigară, bărbaţii ajung inevitabil să vorbească despre sex. Nu despre o seară petrecută cu aleasa din seara / luna/ viaţa aia - pe malul unei ape, cu o ţigară în bot, discutând fel şi fel de "tâmpenii", şi nici despre "pierdutul timpului" la un pahar de vin (roşu ?), sub o lumină difuză. În nici un caz... nu poate fi vorba de preludiu. E greu. Da' greu tare. Mulţi ar prefera probabil să fie biciuiţi, să descarce un vagon de marfă, ori să stea în mâini, decât să treacă cu partenerele (stabile, sau nu)... printr-un preludiu. Care începe de la o simplă conversaţie, plimbare, pahar de vin, film... ce-o fi.. Partea şi mai proastă - e că din ce în ce mai multe femei uită să aprecieze, ba mai mult, se tem să ceară partenerilor lucruri de genul ăsta.
Asemeni celui care nu poate aprecia bine frumuseţea şi graţia unei femei, în timp ce conduce cu  300Km/h, cei mai mulţi scapă din vedere "tortul", care e mai mare, are mai multe straturi, fiecare cu gustul său, şi care poate fi mult mai savuros; în goana spre... "cireaşă". Iar sexul? Pac! A trecut, s-a dus. Ăăă... când s-a întâmplat, ce a rămas? Păi, ăăă... a fost tare, mişto, cool. Da'... n-am înţeles mare lucru din el.
În câteva cuvinte, lumea vrea viteză. Viteză. În stil MotoGP sau Formula 1, nu mai contează. Şi ce uită este că... pentru o cursă bună, trebuie să încălzeşti bine... motorul şi cauciucurile.


sursa foto : http://recipe247.blogspot.com/2010/09/chocolate-cherry-cake-recipe.html

11 comentarii:

  1. "O... topire colorată - a egoului într-un alt ego, care creează un mic univers, parfumat... intoxicant, în care stele se nasc şi mor, cu o rapiditate terifiantă."
    Ce definitie frumoasa... :) Cred ca pana la urma existenta preludiului face diferenta intre sex si dragoste. Intre a face sex si a face dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nice... Nu neaparat. Oamenii se pot bucura de preludiu, chiar daca nu se iubesc. Cred ca aici intervine respectul de sine, respectarea partenerului, si dorinta de a provoca placere. Da:), poate fi un semn de dragoste, de atentie, dar nu intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Respectul fata de partener, da. In cazul in care nu exista iubire, ci doar... hai sa-i zicem lust. Dar, zic ca un preludiu in toata puterea cuvantului poate fi realizat doar daca iubesti din tot sufletul persoana respectiva. Pentru ca, intr-o oarecare masura, cele doua se contopesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Inteleg ideea ta,@Iulia, dar nu sunt in totalitate de acord cu ea. Nu cred ca e neaparat sa iubesti din tot sufletul o persoana, ca ai/aibe parte de un preludiu facut "in toata puterea cuvantului" . E un act, cumva separat de sex, si cam totul se rezuma cuvintele cheie "respect", "atentie" si "egoism". In prezenta primului, urmatorului, si foarte de preferat... absenta ultimului...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred ca iubirea implica automat si sexul de calitate. Acu.....de-mi sare cineva in cap, asta e, nu-mi pot indeparta nonconformismul cum fac cu oja de pe unghii
    Cat despre preludiu - are un rol important dar nu e musai sa il servim in aceeasi maniera.....uneori pur si simplu se poate trece peste el......sau se poate initia.....DUPA :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, nu automat:) Dar... prinde bine :P
    Imi place cum ai pus problema:)) Desigur, se poate si "dupa" :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite ca aici sunt de acord cu tine, preludiu exista si fara sa iubesti, e de admirat ca exista barbati care inteleg ca preludiu se poate desfasura pe tot parcursul unei zile si nu numai cu 10 minute inainte de sex.
    cel mai lung preludiua al meu a durat vreo doua luni:)

    RăspundețiȘtergere
  8. offtopic, ce mai e pe la Gl?

    RăspundețiȘtergere
  9. Scuze pentru intarziere. Au intervenit "niste beri" :)
    @sirenna... Uh!:) Imi vine greu sa-mi inchipui ca un preludiu poate fi atat de lung, insa... n-am sa-ti cer detalii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat despre Galati, @sirenna, ce sa fie... e acelasi oras industrial, prafuit, plin de marlani, si condus de aceiasi oameni limitati si meschini... Nu ma intreba de ce mai stau inca pe aici... long story...

    RăspundețiȘtergere
  11. @torden, yeah...imi amintesc despre Galati. si plin de barfe mai ceva ca la Cucuietii din deal.cu toate astea nu poate sa nu-mi lipseasca. petrec 2-3 luni pe an acolo, ar trebui sa-mi ajunga:)

    RăspundețiȘtergere