"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

duminică, 17 iulie 2011

Schimbare



Am pierdut... Am pierdut elanul vânătoarei. Gustul sângelui nu-mi mai trezeşte fiori astăzi, iar antica dorinţă a colţilor de a sfâşia carnea, a dispărut... încet... Născută din foc, liniştea a atins fiecare sclipire a  firelor de păr, din blana-mi colorată. Odată cu trecerea timpului, foamea s-a stins, lăsând loc păcii, atât de greu de atins...
Şi astfel, iernile au trecut peste mine, accentuând negrul dungilor ce-şi pierduseră urma..
Mi-am retras cu grijă, ghearele... mi-am  ascuns încet, colţii, şi de undeva, din umbră, m-am ridicat, ca să mă vezi.



Am urcat munţi, şi ei mi-au crestat sudoarea-n palme, am trecut ape, şi ele mi-au mângâiat chipul, cu dor. Am atins colorate culmi, doar pentru a mă prăbuşi mai târziu - în cele mai adânci şi-ntunecoase văi. M-am ridicat de fiecare dată, cu părul răvăşit, şi buzele crăpate, şi-am căutat un alt vârf de pe care să te privesc. Căci numai crestele îţi pot prinde frumuseţea, în zbor rotit de şoim. Şi zile au trecut, nopţi - şi mai lungi, aducând cu ele aripi şi agonie, cădere în neant şi zâmbete în ochi... în căutarea acelui pisc pe care să rămânem, fără teamă.




sursa foto: Google


8 comentarii:

  1. Uite ce e... eu zic sa te apuci de o scriere mai vasta, atat de frumos exprimi ceea ce simti... n-am mai intalnit la nimeni asta, cu exceptia unor mari scriitori de care imi amintesti uneori in maniera ta de a scrie.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Silvia ... :) iti multumesc. Incep sa cred ca aveti dreptate, mi-a mai spus cineva sa scriu mai mult. La ce scriitori iti zboara gandul? Eu unul incerc sa nu citesc prea mult, ca sa fiu cat mai putin influentat, atunci cand scriu. Si... in mod sigur... randurile mi-ar fi altele, fara "Ea" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ma gandeam la felul in care Camil Petrescu isi analiza cele mai intime trairi, la frazele limpezi ale lui Rebreanu , dar pline de atata incarcatura sufleteasca.
    Nu stiu...poate ca in general barbatii au darul de a scrie asa, ori numai cei romantici :P

    RăspundețiȘtergere
  4. ... @Silvia :)... maybe you give me too much credit
    ... am citit din operele lor numai cat sa pot spune "stiu despre ce e vorba". De regula am avut profesoare la romana niste zgripturoaice, si de-al dracului ce eram si eu, nu invatam.
    Ce ma bucura mult, e ca am stilul meu. Si ca voua va place ce/cum scriu:). In particular, sper sa ii placa cuiva anume postarea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu inteleg legatura cu mine

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim... vei intelege... candva

    RăspundețiȘtergere