"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

sâmbătă, 8 octombrie 2011

On the road again... cânta măgăruşul

Când vine vorba de plecare pe undeva, în afara oraşului, gândul îmi sare imediat la "echipament". Ce iau la mine, în ce cantitate, ce culoare, şi nu în ultimul rând... în ce. Nu pare, la prima vedere, însă are mare importanţă "în ce". Pentru că atunci când iei la tine o groază de lucruri, ai nevoie de bagaje "sănătoase", trainice, care să reziste la tras, împins, căderi, lovituri, etc. Nu în ultimul rând... care să-ţi placă. Sunt pretenţios, fie că e vorba de încălţăminte, pantaloni, tricouri... sau bagaje. Prefer lucrurile simple, fără multe dungi, pătrăţele, punctuleţe... sau alte bazaconii.

Ultima oară când mi-am cumpărat un rucsac, am umblat ceva-ceva. Pentru că trebuie să-mi placă modelul, fermoarul, culoarea, mărimea, textura materialului. Şi preţul. Da. Cam... toate astea.

Deeeci... Etapa a doua SuperBlog 2011 -  are ca subiect bagajele concepute de American Tourister, companie fondată de Sol Koffler în 1933, Providence, Rhode Island. Începutul a fost făcut în forţă de către polonez, care îşi dorea să creeze cele mai durabile valize din lume pentru... un dolar. American Tourister au fost primii care-au realizat huse din vinilin şi valize din material plastic, şi în prezent sunt cotaţi drept numărul 2... în lume. Toate bune şi frumoase, până aici. Avem pe mâini produsele unei companii care se află în competiţia pentru cele mai bune bagaje, de mai bine de 75 de ani.
Întrebarea este... dacă vreau să plec într-un concediu, unde le găsesc? Răspunsul: la REAL
Trebuie să recunosc, trec rar pe acolo, dar o fac cu plăcere de fiecare dată. Parte şi mai bună este că până pe 15 Februarie 2012, REAL Hypermarket România are reduceri  de 60% la bagajele făcute de American Tourister. Regulamentul campaniei de loializare "Economiseşte minimum 60% la produsele American Tourister poate fi găsit aici

Revenind...
Aş pleca la munte. Vreo două-trei săptămâni. Mi-ar plăcea să găsesc un motel, pe care să-l transform în "cartier general", unde să-mi las trollerele - şi de unde să plec cu rucsacul mare prin munţi, sau cu geanta de voiaj prin împrejurimi. Nu eram genul care să aprecieze trollerele, până n-am ajutat-o de câteva ori pe sor'mea cu mersul la gară. Şi atunci am văzut cât de practice sunt. Acum vreau si eu unul.
Cât despre rucsacuri, cam toată lumea care mă cunoaşte, mă vede cu câte unul. Că e albastru, negru, argintiu sau kaki... rucsac e. Cel mai util lucru, din punctul meu de vedere. Vrei să ieşi la o plimbare, dar e vremea instabilă? Nici o problemă. Bagi în rucsac umbrela de ploaie, pipa, tutunul, MP4-ul, plus o groază de alte chestii mici şi enervante ( enervante atunci când se află prin buzunarele pantalonilor)... şi gata! Ai rezolvat problema, chiar cu puţin stil, dacă mai şi asortezi culorile :)












Aş alege zona Braşovului. Iubesc locurile alea. În primul rând - oamenii nu se uită urât la tine, ci doar au o privire curioasă, plăcută, chiar dacă arăţi mai ciudat. O ştiu, pentru că am fost pe acolo. Şi m-am simţit mai bine decât în oraşul de baştină. În al doilea - aerul e mult mai curat. Iar priveliştile... minunate. Mi-au rămas întipărite în minte nişte imagini, când ceaţa se ridica din munţi... care rivalizează cu cele din Lord Of  The Rings.
Găsesc multe motive să zâmbesc, dar dacă vrei să mă vezi zâmbind într-un fel anume, du-mă la munte, şi lasă-mă să plec de nebun cu un rucsac bun în spate, pe stânci. Căţărare la liber. Miros de pamânt umed, de răşină şi ace de brad. Şi o combinaţie de linişte-nelinişte, pe care numai muntele mi-o dă. Liniştea locului, şi neliniştea călătorului însetat de drum. Şi poţi să mă dai dispărut câteva ore :).

... on the road again. I can't wait to get on the road again...


postare scrisă pentru etapa 2 SuperBlog 2011

2 comentarii:

  1. Brasovul este o alegere excelenta, eu mi-am petrecut acolo multe vacante si am urcat de zeci de ori pe Tampa. Insa, oamenii nu m-au impresionat deloc, sincer, mi s-au parut destul de rautaciosi si putin infatuati, nu calzi si primitori. Ma rog, asta a fost experienta mea.
    Am descoperit recent trollerele, si daca inainte nu eram fanul lor, acum pot spune ca sunt extrem de utile. Conteaza foarte mult materialul din care sunt facute...al meu s-a deteriorat puternic dupa primul zbor cu avionul.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nice... curios, stiam ca prin definitie, trollerele sunt ceva mai zdravene. Dupa doar un zbor, spui? Hmm...
    ... spune-mi marca, sa nu-mi cumpar :)

    RăspundețiȘtergere