"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

miercuri, 9 noiembrie 2011

I don't have guns, but I have a Cruiser!

"A cruiser is a type of warship. The term has been in use for several hundreds of years, and has had different meanings throughout this period." - Wikipedia


Vreau, nu vreau, pe lângă latura care trage spre lucruri fine, liniştite, şi la locul lor; am o latură agresivă, care cere lucruri mari, puternice, zgomotoase. După experienţele din armată, unde am fost mecanic conductor pe tanc, am realizat că-mi plac (şi) maşinile de teren. Mari. Mari şi zdravene. Care nu lasă la greu.



Acum - maşina la care mă gândesc este mare, şi este... puternică. Cred că... 173 de cai putere sunt de ajuns, la un consum de numai 8,1 litri pe suta de kilometri. Zgomotoasă, însă? Mă îndoiesc. După cum îi ştiu pe cei de la Toyota, preocupaţi de protejarea mediului, maşina ar trebui să fie silenţioasă. Atât de silenţioasă, încât ar trebui să-mi permită apropierea în modul "stealth" de animalele sălbatice pe care mi-ar plăcea să le fotografiez.



Prima destinaţie ar fi Australia. În ciuda unor prieteni, care în mod sigur mi-ar spune "nu e bine, acolo sunt şerpi şi alte bazaconii care au venin, şi muşcă", aş merge să văd locurile alea cu ochii mei. Nu mi-aş face griji dacă aş băga maşina prin bălţi şi noroi, sau dacă aş urca-o pe munţi, printre bolovani, pentru că Toyota a avut grijă să se ocupe de toate aspectele călătoriilor off-road, cu sistemul Multi-Teren, care reglează automat puterea şi controlul tracţiunii.



O maşină mare înseamnă confort, şi aici Toyota oferă tot confortul de care aş avea nevoie.












Cei 60 de ani de experienţă se îmbină în noul Land Cruiser cât de poate de armonios, în ceea ce mă priveşte.  Aş conduce relaxat,



şi aş asculta muzică la cele 17 difuzoare care însumează 605 W, în timp ce aş conduce fără grijă, ajutat de sistemele KDSS (sistemul de suspensie dinamic kinetic) şi VFC (direcţia hidraulică
asistată variabil)
Dar... Australia n-ar fi "cireaşa de pe tort". Pentru cei care au văzut Lord Of The Rings, şi s-au întrebat în ce loc pe lumea asta se poate bucura omul de asemenea peisaje... ei bine, filmările sunt făcute în Noua Zeelandă.



Acolo aş pune la treabă sistemul Crawl Control, şi pe cel de suspensie adaptivă variabilă, pentru că... da... în ziua de azi se poate regla modul de răspuns al amortizoarelor. Pe un teren accidentat aş folosi sistemul LDS, care permite modificarea cuplului între roţile punţilor faţă-spate, până la un raport de 30-70, iar sistemul de control activ al acţiunii ar avea grijă să nu-mi patineze roţile, atunci când aş accelera pe suprafeţe alunecoase, sau în noroi.

Bun, am o maşină stabilă, cu 173 de cai putere, care îmi uşurează condusul. Ce mai am? Priză de 220. Nu se ştie niciodată la ce am nevoie. USB. Bun, la "casa" omului. Şi nu exagerez foarte mult, spunând "casă", având în vedere că maşina are loc pentru 6 persoane. E un fel de căsuţă pe roţi, solidă, care conţine părţi făcute din foi de oţel. Mai departe... Bluetooth. Ăsta e foarte bun. 
Însă ce îmi place foarte mult, e sistemul MTM ( monitorul multi teren). Cu aşa ceva în mod sigur scade numărul accidentelor. Nu mai există "păi ştiţi, n-am văzut"... cu doi ochi în căpşorul conducătorului, şi încă vreo... 6 în exteriorul caroseriei, a căror imagini pot fi vizionate pe monitorul de 4,2" din bord.



Şi dacă mi-aş lua prietenii cu mine? Nu s-ar plictisi pe bancheta din spate, dacă le-aş pune un concert sau un film pe DVD-ul cu ecran de 9".




postare scrisă pentru etapa 17 SuperBlog 2011

2 comentarii:

  1. Masina numai buna pentru Romania si drumurile de aici. :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii, @addicted :)). Privind asa... dintr-un anumit unghi... toata tara e numai munti si vai :))

    RăspundețiȘtergere