"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

vineri, 3 februarie 2017

Romania: din alt unghi

Ce uita romanii - este ca a-l da jos pe Dragnea&Co nu-i suficient pentru a aduce tara pe linia de plutire. A baga in parnaie ministrii, parlamentarii, senatorii, deputatii, functionarii publici, oamenii politici si cadrele mai mult sau mai putin militare care si-au tradat tara - iarasi nu e de ajuns. 
A-l pune pe Iliescu sa plateasca pentru ce-a facut... nu-i de ajuns. A protesta pasnic... in nici un caz nu-i de ajuns.
Lumea s-a coalizat impotriva lui Boc, Basescu, Ponta...  oameniil-au urat pe unul sau pe altul, insa mie mi-a ramas un lucru viu in minte. Niciodata nu s-a ajuns la radacina. 
Mereu s-a zgariat varful icebergului, mereu oamenii si-au indreptat ura si frustrarile inspre papusi, si nu inspre papusari. Mereu a fost acceptata ideea jumatatii de masura. Aia cu "ei, l-am prins pe unul, hai ca-i bine si asa". 
Imi vine in minte expresia "i-am mai oprit nitel". Sa-i incetinesti pe cei de teapa celor mentionati mai sus nu-i de ajuns.
Tara asta o sa fie curata doar atunci cand (pe langa politicienii corupti) o sa dispara ultimul securist rosu, ultimul politist corupt si ultimul jandarm care dispretuieste cetatenii tarii. 


... si tare-mi e ca lucrurile se vor termina inainte de a incepe cu adevarat, asa cum s-a intamplat in alte randuri.
PSD-ul e o boala, insa focarul e in alta parte.
Masinaria asta politica in care sunt amestecate Securitatea, Politia si Jandarmeria este reptila, iar poporul care-si cere drepturile si vrea justitie - e vanatorul schiop de-un picior. Mereu reptila se misca, vanatorul nimereste mereu coada, care se regenereaza (sub o forma sau alta).
... si de fiecare data reptila ranjeste satisfacuta si-i arata vanatorului curul.


Lucrurile sunt clare: nu tintim unde trebuie.

2 comentarii:

  1. Imi acorzi permisiunea de a da link catre noul tau post pe FB? Daca nu, nu ma supar, nu e bai, te-nteleg. E tragicomic sa vezi oile certindu-se intre ele care-i pro si care-i anti PSD. Cum am spus, asta e si scopul: dezbina oligofrenii, fa-i sa se bata intre ei ca sa nu ne poata bate pe noi. Simplu ca buna ziua. Ar fi misto sa postezi mai des, dar, din nou, nu pot sa te oblig, asta tine 100% de tine. Nu de alta, insa oamenii cu creier in dotare zis sint o specie pe cale de disparitie si incerc sa profit de fiecare ocazie cind gasesc unul....

    RăspundețiȘtergere