"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

sâmbătă, 2 iulie 2011

Contraste nevăzute

... despre putere. Despre cât de mult coboară oamenii, crezând că de fapt urcă.

Adevărata putere nu e cea pe care o arăţi la tot pasul, când eşti gata să provoci mari daune, ci e în stăpânirea pumnului, tocmai atunci când îţi vine să pocneşti pe cineva. E în stăpânirea de sine, şi găsirea în adâncul inimii tale a dragostei, atunci când veninul cuvintelor îţi stă pe limbă. Adevărata putere n-ai s-o găseşti în a fi "alfa", ci în a-ţi lăsa prietenul să respire acelaşi aer pe care-l tragi în nări, de la acelaşi nivel. Înseamnă să-ţi placă iubita prietenului, şi totuşi să stai în banca ta, chiar dacă ea flirtează cu tine. Şi asta mai ales dacă "prostul" ţine la ea. Înseamnă să nu-ţi baţi joc de defectul de vorbire al necunoscutului/amicului/prietenului, oricât ai fi de beat; înseamnă să nu te foloseşti de slăbiciunile unui om, care ţi-a dat un anumit loc în viaţa lui, pentru că tu vrei să fii cu un cap mai sus decât el. Înseamnă să gândeşti, în mijlocul unei grup, şi să ai curajul să faci ceva, chiar dacă ceilalţi te critică. Nu în ultimul rând, înseamnă să taci, atunci când simţi nevoia să vorbeşti, dar n-ai nimic de spus. Înseamnă să iubeşti, chiar şi atunci când nu ţi se răspunde cu iubire.

Adevărata putere nu stă în a lua cu ambele braţe, ci în a fi capabil să dai cu toată fiinţa, radiind, până la sacrificiul de sine.


11 comentarii:

  1. Corect! Din pacate, prea putini inteleg asta si si mai putini reusesc sa faca asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. ... ceea ce e trist, @Laura... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cand toti barbatii v-or avea aceasta adevarata putere eu voi dori sa traiesc vesnic aici,printre ei

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihai...
    Barbatii... femeile... nu conteaza, aproape toata lumea face la fel. Insa da, atunci cand oamenii vor avea puterea asta, lucrurile vor fi altfel.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu ai mare dreptate, daca am avea aceasta putere, am deveni perfecti, din oameni ne-am transforma in sfinti.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nice... atunci ma pregatesc sa-mi trag cerc in jurul capului :)...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos ai descris puterea....din pacate multi o confunda cu forta.......fizica sau financiara sau mixata.

    RăspundețiȘtergere
  8. @hapi2233 :)
    ... asta am:)... si sper sa am, cat o sa mai traiesc... n-am avut niciodata bani prea multi, sau alte lucruri, nici n-am alergat ca disperatul dupa ele... daca bogatia mea consta in ceva, e in genul asta de putere, si asta incerc sa perfectionez:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Banii se duc si vin.....momentele mele de putere sut acelea in care pot sa aduc un zambet pe fata cuiva, sa ofer speranta sau sa o resuscitez :) cand ea e pe moarte.......

    RăspundețiȘtergere
  10. @hapi2233 :) that's the spirit!
    ...cat ma bucura ca mai sunt oameni care inteleg asta :D

    RăspundețiȘtergere