"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

duminică, 28 august 2011

Un' te duci? La dracu. Vii si tu?

Zilele trec, şi mă întâlnesc cu fel şi fel de oameni, care odată ajunşi faţă 'n faţă cu mine, mă seacă cu întrebări - vor să afle ce  mai e cu mine şi cu viaţa mea. Nu că le-ar păsa multora - dintre toţi, doar câţiva - îi număr pe degete, şi de multe ori... de la o mână - dau un amărât de apel, să mă întrebe ce mai fac şi dacă mai respir.
Şi-mi aduc aminte de o cugetare...
"Fake friends are like shadows: always near you at your brightest moments, but nowhere to be seen at your darkest hour."  Am eu ce am cu zicalele şi alte alea...
Dar pe respectivii nici măcar prieteni falşi nu-i poţi numi... pentru că n-au fost niciodată aproape. Dar... de ce să nu se bage şi ei în seamă?...
Nu în ultimul rând, mulţi întreabă doar ca să-ţi arate că au cu ce să se laude. Şi treaba asta îmi provoacă o greaţă subtilă, aşa.

Sunt de-a dreptul "copleşit" de atâta "atenţie". În câteva secunde plouă cu întrebări, şi dracu' - n-am umbrelă la mine. Ce-am mai făcut, pe unde mai lucrez (...păi, cine ştie, dacă am nevoie de tine...), ce mai fac părinţii - mama, tata (deşi unii n-au absolut nici o treaba cu ei, iar alţii ştiu prea bine că n-am nici o treabă cu al doilea), dacă m-am căsătorit şi mi-am găsit "şi eu" o fată, şi n-am făcut vreun pui de om, mic şi urlător.
Ăăă... nu. "A... tu vrei să mai copilăreşti, aşa... "
Nu. Nu kinderi care să-mi strice somnul, pe motiv că "las şi eu ceva în urmă, pe lumea asta", nu "fete" - cu mintea'n curul pe care nu şi-l găsesc nici dacă-l caută cu amândouă mâinile, nu căsătorie - unde trebuie să-mi presez sentimentele între o bucată de carton şi o ştampilă, şi nu, n-am job, pentru că sar brusc de pe fix - atunci când oamenii îşi închipuie că patron e acelaşi lucru cu faraon, şi angajat e acelaşi lucru cu sclav. Şi unul dintre puţinele lucruri care mă amuză - e faţa celui care îmi pune întrebările, când îi spun că ultimul care a încercat să joace faraon cu mine, şi-a dat seama în timp util că e la un pas de oase rupte şi-un cap spart, şi i-au trecut aerele instant. "Băi da' rău mai eşti". Serios? Eu spun că-s normal. Anormal eşti tu, pentru că accepţi mizerii şi pleci capul. "Da, mă... dar trebuie să supravieţuim, ce facem acum, tu nu vezi cum e lumea asta în care trăim?..." Ei lasă de supravieţuieşte tu. Pe tine te-a mâncat în cur să faci plozi, şi să te însori/măriţi, să ai casă, maşină, plasmă şi frigider în rate... acum ţine capul în pământ, şi întreabă-te dacă trebuie să plăteşti penalizări pentru c-ai tras un pârţ în Centru.
Capul plecat, sabia nu-l taie... dar nici soarele nu-l vede.

"Lasă, că ai să te linişteşti şi tu", mai încearcă unii. Păi, frăţie... dacă n-am făcut-o până la ora asta, înseamnă că ştiu eu ce ştiu. Şi ghici ce... nu "mai copilăresc, aşa..."
Despre unele lucruri pe lumea asta pot spune ceva - că a devenit mai important să nu le faci, decât să le faci. Mulţi nu relizează. Roata s-a întors, se pare. Iar eu?... Îmi văd de drum.

Toată lumea e curioasă ce-am făcut, ce cale am ales în viaţă, şi "ce-am realizat".
Cum spunea un personaj din cărţile lui Karl May?  
"Vin din 'colo, şi merg încolo."



 sursa foto: Google, http://patchstop.com/index.php?l=product_detail&p=926






12 comentarii:

  1. Eu nu stau la taclale cu astfel de oameni, oameni curiosi, barfitori, duplicitatri. Nu trebuie sa dai explicatii nimanui, e viata ta in fond, ti-o traiesti cum simti, cum vrei, cum crezi tu ca e mai bine. Daca le-o retezi scurt sau le raspunzi in doi peri, pana la urma vor obosi si te vor lasa in pace. Acum, depinde si de tine daca vrei sa fii lasat. :D Metode exista.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, @Nice... stai linistita... ca le raspund de-al dracului, senin :P, numai ca sa-i vad cat de oripilati sunt :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Hihihi, am ras, pe bune!:)))
    Incepand de la citerea titlului, pan' la final, am ras :))
    Poate esti tu nervos..da' daca eu am ras..sa te mint ?:)))
    Am pus primul clip din blog sa-mi cante, am citit, si ete cum mi s-a oprit c-am vrut sa comentez.
    Pai zi si tu, crezi ca tu nu m-ai enervat acu'?:))

    Gata, ma fac cuminte:). Chiar ai dreptate-n mare parte :) insa ne mulam asa de bine cu cliseul asta numit"viata" incat atunci cand realizam ca multe-s gresite/nedrepte/incorecte..e cam tarziu .

    Daca tu te-ai luminat la timp..bravo tie ;).
    Mi-a placut cum ai scris :).

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) @gaby_d
    ma bucur ca ti-a placut :)
    next time, mouse dreapta-open in new tab :), ca sa nu te mai "enervezi" :P :))
    O seara frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eeeee, prea multa munca pentru mine..m-as simti un mare IT-ist :))))).

    Seara faina faina si tie.
    Hai sa-ti las ceva.
    Ce daca nu ti-o placea, duci mousse-ul acolo unde-s doua liniute,sub clip, se opreste si nu mai asculti :))
    Ai inteles, sper :))).

    http://www.youtube.com/watch?v=PazBRmYm6fk&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  6. :))am inteles :P
    multumesc pentru melodie, mi-a placut :)

    RăspundețiȘtergere
  7. haha.imi place stilul tau de a aborda anumi lucruri :).
    maybe i ll see you in hell.there i m about to go too.

    RăspundețiȘtergere
  8. :)
    ne vedem acolo, in cazul asta:), @Nu
    ... sunt curios de ce ai treaba pe acolo, totusi :)

    RăspundețiȘtergere
  9. mult prea complicat ca sa aduc in discutie :)

    RăspundețiȘtergere