"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

miercuri, 12 octombrie 2011

Prin ţară, pe patru roţi

Am prieteni vechi, pe care nu i-am mai văzut de mult timp, pentru că locuiesc în alte oraşe / ţări, şi prieteni pe care nu i-am văzut şi nu i-am strâns niciodată în braţe, pentru că ne-am împrietenit pe net, şi ei locuiesc "o jumătate de glob mai încolo" :).
Chiar vorbeam cu o săptămână în urmă pe chat cu o prietenă din America, doream să ştiu când va ajunge prin zona noastră, pentru că sunt şanse să facă asta. Mici, deocamdată, dar sunt.
Acum... prietena de care vorbesc nu are foarte mult timp la dispoziţie. E mereu pe fugă, s-a obişnuit să fie mereu pe fugă, având în vedere că are vreo trei job-uri. În consecinţă, n-ar sta în ţară decât 5 zile, timp în care ar fi frumos din partea mea să-i arăt câteva obiective turistice, ca să prindă mai bine istoria locurilor din care mă trag.
Dar... înainte de asta, ar trebui să-i pun la dispoziţie un mijloc de transport.



                                                              


Şi cum "E" este o persoană grăbită, sunt sigur că ar aprecia un Nissan X-Trail, maşină rezistentă, pe care te poţi baza în orice situaţie.



Maşina aş alege-o de la Autonom Rent A Car, cu 30 de centre de închiriere, în 21 de oraşe din ţară (printre care şi Galaţi), companie  a cărei parc auto deţine peste 800 de autoturisme noi. Nu mi-aş face griji în privinţa timpului, pentru că pot face închirierea la orice oră prin telefon, sau online.

De ce am ales un X-Trail? Pentru că mi-ar plăcea să ne plimbăm "puţin", şi să-i arăt Cetatea Histria, cel mai vechi oraş de pe teritoriul României, loc în care m-am simţit minunat. Îmi aduc aminte că am rămas uimit de calitatea cimentului folosit la ridicarea zidurilor oraşului, pentru că este mai rezistent decât cărămida. Din câte am înţeles, "reţeta" s-a pierdut în timp, nu mai ştie nimeni cum se prepară un lucru atât de durabil. I-aş povesti depre primele monede făcute în zonă, şi despre comerţul pe care-l făceau grecii. Urmele lăsate în piatră de roţile căruţelor sunt grăitoare. Dacă îmi aduc aminte bine, depăşesc pe alocuri 4-5 mm în adâncime, sunt adevărate şanţuri.

 
După care am merge în Suceava, să-i arăt ceea ce alţii nu au, chiar dacă sunt mult mai bogaţi, şi anume "albastrul de Voroneţ", considerat de specialişti unic în lume.




Iar ultima oprire ar fi o mare surpriză pentru "E", sunt sigur, pentru că am merge în Braşov, la Castelul Bran.




Cum prietena mea e americană, ar fi mai mult decât bucuroasă, pentru că iubeşte poveştile cu vampiri. Bine, i-am explicat eu că n-are treabă Vlad Ţepeş cu suptul sângelui, ci cu trasul în ţeapă, dar ştiu că tot i-ar plăcea foarte mult să viziteze castelul :)
Şi uite aşa... mi-aş face datoria de ghid :). Sunt sigur că amica mea, care a umblat destul prin lume mulţumită unuia dintre joburi, s-ar întoarce cu amintiri frumoase de la noi.

Postare scrisă pentru etapa 4 SuperBlog 2011


Surse foto: Wikipedia, Nissan

2 comentarii: