"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

joi, 2 februarie 2012

Vorbe (24) - Îţi pasă... sau te doare-n cur?



Am cunoscut oameni care nu fac altceva decât să-i ţină pe "nu" şi pe "de ce?" în braţe, plângându-se că lucrurile sunt naşpa, că lumea e naşpa... şi că viaţa însăşi e naşpa.
Şi dacă le spui că prin acţiunile lor pot să influenţeze universul din imediata apropiere, dacă le spui că pot face bine, şi că binele ăla se duce mai departe - sar repede cu "da' de ce, băi, alţii fac ceva pentru mine?", "nu, frate, da' ce-s eu, prost?", "ce-s eu, mama răniţilor, Mesia?", "mie ce-mi iese?"... şi altele.
Faza e aşa... "frate"... şi "soro": vrei o lume mai bună? Tu faci parte din acea lume. Tu... eşti lumea. Dacă lumea e de c*cat, înseamnă că tu - care n-ai făcut şi nu faci nimic pentru a o schimba în bine, şi te mai şi plângi pe deasupra - eşti de c*cat. De tot c*catul, aş adăuga. Aerele puerile de sânge albastru, smiorcăielile, fandoselile, lacrimile şi feţele afectate, a aştepta ca lucrurile să vină de la alţii fără ca tu să dai nimic în schimb - sunt tâmpenii pentru plozi răsfăţaţi şi pupaţi în cur prea mult de mami, tati, şi prieteni.
Dacă ştii în ce fel de lume trăieşti şi pretinzi că eşti un om matur, pune umărul... şi fă ceva pentru ca lumea în care trăieşti să fie mai bună.

În caz contrar... raus!!!
... şterge-ţi mucii şi mergi de mai creşte puţin.


sursa: Clouds In My Coffee

8 comentarii:

  1. ... @alina - asta te intereseaza pe tine, daca stiu germana?

    RăspundețiȘtergere
  2. ca sa faci lumea mai buna trebuie sa incerci sa fii un om bun nu sa incerci sa faci pe altii sa fie buni... si la capitolul asta cam trebuie sa invatam toti... si-apoi aplicat functioneaza si vorba aia: cateodata lipsa de reactie e cea mai buna reactie (doar cateodata!)

    RăspundețiȘtergere
  3. exact. asta te-am intrebat, nu? mai greu gasesti vorbitori de limba germana. din acest motiv te intreb.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tocmai... că oamenii ăştia nu ştiu să crească!

    RăspundețiȘtergere
  5. Liz - nu-s de acord cu ce spui referitor la a-i face pe altii mai buni. E un lucru care circula. Tu ma faci "mai bun" pe mine, eu te fac "mai bun" pe tine... si tot asa. N-o sa reusim niciodata sa ne ridicam atat timp cat vom fi 7 miliarde de mici universuri... separate.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ana - nu stiu, nu vor... nu pot... dracu stie. Deja cu unii nu-mi mai bat capul, se simt prea bine in pieile lor... asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  7. @alina - nu-s vorbitor de limba germana, stiu doar cateva cuvinte/expresii. Expresia pentru mine inseamna un fel de "marş!".

    RăspundețiȘtergere