"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

marți, 19 iunie 2012

În patru mâini

Asta e una dintre zilele în care mă seacă...

... mă seacă să văd că mâinile butucănoase vânzătoarei de la pâine sar de pe mop... direct pe produsele pe care le cer, şi da, mă seacă faza chiar dacă respectivele produse sunt ambalate. Da, "tanti" face treaba asta "cu aceleaşi mâini". Păi... na, la urma urmei... n-are altele. Şi mă gândesc c-ar fi o fază tare ca legea să-i oblige pe cei ce vor să lucreze în "alimentaţie şi comerţ" - să completeze înainte de angajare o "fişă de atenţie şi bun simţ", asta dacă nu-i poate obliga să aibă patru mâini - precum Dexter Jettster din "StarWars".

Mă seacă să văd pensionari înjurând în gura mare şoferi de maxi-taxi, şi să văd şoferi de maxi-taxi care tratează pasagerii ca pe nişte saci de cartofi puşi la curierat rapid. Mă seacă oamenii care nu mai respectă aproape nimic. Pot spune (fără exagerare) - că de unde mă obişnuisem oarecum cu ideea că oraşul e plin de cocalari împuţiţi care apasă pedalele de acceleraţie de parcă ar fi la curse - acum încep să mă întreb serios ce siguranţă mai am pe străzi, pentru că văd femei la volan care încalcă foarte relaxate regulile de circulaţie.

La fel de mult mă seacă nesimţirea tipilor de 19-20 de ani, acei puţoi care cred că "jmechereala" merge şi ţine la oricine. Mă seacă femeile care uită să mai facă câte un duş şi să folosească un deodorant - la fel de mult cum mă seacă bărbaţii care put a transpiraţie dis de dimineaţă. Mă seacă mentalitatea prăfuită a primarilor imbecili - care în preajma alegerilor locale au preferat să dea dispoziţii de înlocuire a bordurilor bune de pe străzi - în loc să trimită oamenii şi maşinile la treabă ca să arunce apă pe asfaltul încins de soare. Şi la dracu... cică trăim într-un oraş fluvial. N-avem apă...

Mă seacă seturile din ce în ce mai mari de reguli pe care nu le respectă nimeni, şi mi s-a acrit de spiritul de echipă în stilul "fiecare cu pizda mă-sii". Mi-e silă de partidele politice şi mă uit cu un fel de părere de rău la fraierii şi fraieriţii care cred cu tărie treburi de genul "cu ăştia o să fie mai bine". Căcat. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar aţi luat-o în barbă... din nou. Singurul lucru pe care l-aţi făcut a fost că aţi schimbat o căpuşă cu alta. Şi pe cât de puternic credeţi că se va produce "schimbarea", pe atât trebuie să vă spun "habar n-aveţi pe ce lume trăiţi". Dar voi speraţi în continuare, ca proştii. "Speraţi, măi... hăi-hăi..."


Ăsta-i noul vostru colind, cântaţi-l până vi se face rău.

Baftă...

Sursă foto: http://www.anakinweb.com/ ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu