"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

miercuri, 10 aprilie 2013

De facto & de jure (II)

Ar trebui sa merg să-mi gătesc ceva... mi-e o foame de văd albastru
... dar nu, acum s-a găsit inspirația să vină. Mda...

Propunere pentru viitorul mai bun al omenirii: la W.C. cu preoții

Motive? E de căcat...
Da, e de căcat faptul că nașterea/moartea unui om trebuie să fie oficiată de către un păcălici mizerabil și ipocrit, numit "preot", care răspândește prin cărți vechi de sute/mii de ani teama  dragostea pentru o stafie indiferentă, neiertătoare și... inexistentă în același timp. Da, știu, peștera și giulgiul, petele de sânge, analize în laborator, lumânarea care se aprinde singură, căcat pansat...
Hai să fim serioși.

Mi se pare aberant faptul că oamenii sunt și acum botezați fără consimțământ. E un căcat aburind, la fel de puturos precum cel făcut de politicieni când fură voturile. În morții mă-sii de preot și morții ei de dogmă, e vreun copil care să-și fi dat acordul la botez, e vreunul care să fi acceptat fantoma la care au ales să se-nchine părinții lui? E vreunul care să fi cerut serviciul ăsta forțat? Nu.

La fel de aberant e faptul că la moartea unui om trebuie să vină un... întunecat din ăsta pătruns pe din dos de pioșenie, să spună lucruri pe care nici el nu le crede... despre o persoană pe care n-a cunoscut-o cu adevărat.
Dar (vai!)... "sufletul lui se înalță în pulă la cer, printre sfinți și îngeri"; deși decedatul în cauză a fost un bețiv pișat, care își bătea cu cruzime nevasta după ce-și futea în cur amanta, și  care-și trăgea în pulă angajații ce munceau 10-14 ore pe zi pentru un salariu de căcat. Același om te privea dintr-o mașină luxoasă cu un dezgust mascat într-un zâmbet fin, pentru că tu erai un "nimeni" și circulai pe jos sau cu autobuzul, și evident... n-aveai "în dreapta" o drăcoaică de 16-17 ani cu sânii mari si creierul gol...

Băăă! În morții mă-sii... Căcatul ăsta trebuie oprit! Trebuie să se termine bâlciul asta scârbos care culminează cu înmormântarea gunoaielor umane la rang de Dalai Lama.

Spun toate astea pentru că oamenii în mod sigur ar gândi și ar fi "altfel", dacă s-ar spune adevărul despre ei - în timpul vieții și la înmormântare/incinerare, și mai ales -  dacă ar fi tratați ca atare. Poate ar fi mai buni. Mai corecți.
Poate că oamenii ar fi altfel, în viață, dacă ar ști că la "ceremonia de adio" va fi acolo cineva care "le va turna" - și pe alea rele, și pe alea bune; nu minciuni puturoase și vorbe goale.

Așa că... la W.C. cu preoții și dogmele bisericești. La W.C. cu obiceiurile de căcat și fără sens, datinile scârboase și umilitoare pentru care se plătesc bani grei. Aruncați la W.C. ideea că e nevoie de o catedrală a "mântuirii neamului", și trageți apa. Asta e de fapt "catedrala MUIRII neamului", în caz că unii nu și-au dat seama. Pentru că asta o să primească "neamul", ca răsplată la ignoranță, 

MUIE.




sursa foto: aici




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu