"... αи∂ σиcɛ ʏσʋ ωακɛ, тяʋℓʏ ωακɛ, ʏσʋ'ℓℓ яɛмɛмвɛя, тσσ."

miercuri, 26 octombrie 2011

Misiunea

Trase de colţul unui "clopot", care ieşea din buzunarul stâng al pantalonilor, şi se camuflă. La adăpostul lui, băgă o mână în rucsac.
- Ia să văd ce mi-au pus aici...
Degetele sale atinseră un obiect de mărimea unei cărţi, care avea o textură plăcută la atingere.  În întunericul "clopotului", pipăi marginile netede ale obiectului, până atinse două butoane. Îl apăsă pe cel mic, şi "clopotul" fu inundat de o lumină albastră. Zâmbi mulţumit, şi roti dispozitivul cu ecran de 10,1 inchi, plăcut surprins de  "jucăria" care avea mai multe opţiuni decât îşi imaginase. Imaginea se roti şi ea, trecând din modul "portret" în modul "peisaj". Ăsta trebuie să fie acel G-Sensor de care vorbea Ioana, gândi. Privirea îi căzu pe unul dintre colţuri, pe care scria ASUS. Se uită pe spate, de curiozitate. ASUS EeePad Transformer TF101. "Interesant".
Mâinile lui scotociră prin rucsac după hartă, fără nici un rezultat. Dezamăgit, atinse ecranul tabletei, şi un sunet extrem de clar anunţă deschiderea unui meniu. Setă sunetul pe "mute", şi se jucă pe ecranul tabletei cu degetele, privind atent. Polaris Office, MyLibrary, MyNet, MyCloud, File manager, Kindle, Zinio Magazine, PressReader, GPS

GPS! De asta avea nevoie.
Deschise aplicaţia şi se lămuri prin ce zonă îl lăsase pilotul. După ce descoperi că tableta se poate transforma într-un compas electronic, află şi direcţia în care trebuia să meargă. Răsuflă uşurat: "bunicul vedea lucruri de genul doar în filme SF, acum 20 de ani".
 
Intră în clădire, folosindu-se unul dintre geamurile deschise la vestiarul angajaţilor. Se furişă pe holul lung, slab luminat, şi scoase "trusa hoţilor". Bucuria îi pieri atunci când văzu prin vizorul mobil că de partea cealaltă a uşii se află o cameră mobilă de supraveghere. Intră în laborator fără zgomot, şi se urcă pe biroul de metal, chiar sub cameră. Îşi aduse aminte că tableta avea 2 camere foto, din care una dintre ele - era HD.
- Ia să improvizez puţin. 

Făcu o filmare scurtă laboratorului, provocă o mică întrerupere semnalului de la camera de supraveghere, după care prinse tableta la câţiva cm de cameră, cu filmul pe "loop", şi repuse camera în funcţiune. Răsuflă uşurat, şi începu să caute documentele pentru care fusese trimis. Îndesă în rucsac toate dosarele de la litera "m", aşa cum primise ordin, cercetă holul, după care se urcă iar pe birou şi recuperă tableta.
Ieşi fără zgomot, şi alergă către vestiar, pe vârfurile degetelor.
- Hai, n-o face de oaie, mai ai puţin. Concentrează-te.
Îşi puse "detectorul de parfum" - ochelarii speciali, de noapte, şi reperă în gard urma lăsată de "lipici". După ce trecu de partea cealaltă a gardului, trase de sârmă cu putere, ca să se vadă  că trecuse cineva pe acolo.
- Na, să vă învăţaţi minte! Aşa vă trebuie, dacă vă puneţi cu un viitor agent.



- Ioana?
- Da, dragul meu.
- Ce faci cu tableta aia, în dimineaţa zilei de... 27 Noiembrie, 2031?
- Mă joc, mai pisoi. Şi sunt jocuri 3D. Ştiai că tableta ta poate să ducă aşa ceva?  Ia spune, pot să o iau azi la serviciu? M-ar ajuta enorm să găsesc informaţii despre ultimele legi. Dar... nu ştiu dacă va ţine bateria.
- Nu-i nimic dacă te lasă bateria. Ai docking portul, care are propriul lui acumulator - şi
tastatură, dacă nu-ti place să lucrezi cu touch-screen-ul. Te ţine până deseară, să ştii.









- Pot să-ţi fac o poză? Aşa, de dimineaţă.
- Hai măi Ioana...
- Haaaide! Te rooog...









Postare scrisă pentru etapa 10 SuperBlog2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu